Chia Tohumunun Faydaları

Chia Tohumunun Faydaları

Chia Tohumunun Faydaları

Zayıflamadaki mucizevi etki / Chia Tohumu:  Chia tohumu günümüzde çok popüler olsa da geçmişi baya eskidir. 14.yüzyıldan beri Güney Amerika’ da tüketilen chia tohumu, Salvia Hispanca adı verilen bitkiden elde edilir. Eski zamanlarda savaşa giderken enerji versin dayanıklılığı arttırsın diye tüketildiğini ve bu özelliği sayesinde Maya dilinde güç anlamını almıştır.

Chia tohumu yeterli miktarda ve doğru şekilde tüketildiği takdirde bireyin sağlıklı beslenmesinde önemli rol oynar. Chia tohumuna beslenmenizde yer vermek isterseniz su, süt gibi sıvı gıdaların içerisinde jel kıvamı alması sağlayarak, yoğurt ile karıştırarak, puding yaparak, salatalarınıza ve yemeklerinize ilave ederek tüketebilirsiniz.

Chia tohumu günümüzde tok kalmak ve zayıflamak amacıyla tüketilse de aslında pek çok faydası vardır. Peki ya gün geçtikçe adını daha sık duyduğumuz chia tohumun faydaları nelerdir?

Kalsiyum içeriği yüksek olduğundan dolayı diş ve kemik sağlığı açısından oldukça önemlidir. Omega-3 içeriği oldukça zengin olduğundan, sağlıklı bir cilt görünümünde, dikkat bozukluğunda ve beyin gelişiminde rol oynar.İyi bir protein kaynağı olduğundan, günlük protein ihtiyacının karşılamasında yardımcı olur. Kan şeker seviyesini dengeler. Kolestrol içermez, kalp sağlığı için oldukça önemlidir. Lif içeriği yüksek olduğundan, sindirim sistemini düzenlemede yardımcı olur. Gluten içermediğinden, bağırsak sorunu yaşayanlarda rahatlıkla tüketebilir. Enerji arttırıcı ve dayanıklılığı kuvvetlendirici özelliğe sahiptir. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. İçerdiği triptofandan dolayı psikolojik rahatlamayı sağlar.